De pollepel
24 oktober 2023

Pollepel 2023 – Rendang, rijst en sajoer boontjes

Recept voor de maand november 2023 van Mattie Homsma  Rendang met rijst en sajoer boontjes Ingrediënten Benodigdheden voor 4 personen · 500 gram rundvlees (riblappen) · 2 tenen knoflook · 2 uien · 1 tl laos · 1-2 tl sambal · 1 tl komijn · 1 tl korianderzaad · 1 tl kurkuma · 2 blaadjes limoenblad · 3 cm verse gember · 1 stengel sereh · 400 ml kokosmelk · zout   Bereiding   1. Snij het rundvlees in blokjes en bak het aan in wat olijfolie. 2. Voeg de gesnipperde ui, de gehakte knoflook, de sambal en alle specerijen toe. 3. Bak dit geheel goed aan. Door verhitting komen de smaken vrij. 4. Voeg de kokosmelk, het limoenblad, de gekneusde sereh en de verse gember toe. 5. Laat de rendang gedurende 2,5 uur zachtjes stoven. 6. Breng de rendang op smaak met een snufje zout. Verwijder het limoenblad, de sereh en verse gember voor serveren. 7. Serveer het stoofvlees met rijst en sajoer boontjes. (= pittige boontjes) Selamat makan! (Indonesisch voor Eet smakelijk)   Ik geef de pollepel door aan Grietje Siderius   Oudere recepten Lekker simpel – lekker smakelijk: Baked burrata* pasta Ingrediënten Benodigdheden voor 2 personen • 500 gram Cherry tomaten • Olijfolie • 1 tl Italiaanse kruiden • 1 tl chili vlokken • 150 gram pasta naar keuze • 15 gram verse basilicum • 1 burrata • 2 tenen knofl ook Bereidingswijze • Verhit de wokolie in een soeppan. • Snijd de Cherry tomaten in vieren en snijd de knofl ook fi jn. • Verdeel dit over de ovenschaal en besprenkel met olijfolie. • Bestrooi met de Italiaanse kruiden, chilivlokken. Peper en zout en schep om. • Bak de tomaten ca. 15 minuten in het midden van de oven. • Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. • Scheur ook alvast de basilicum • Neem de ovenschaal uit de oven, schuif de tomaatjes aan de kant en leg de burrata in het midden van de ovenschaal. • Zet dit nog 5 minuten in de oven. • Bestrooi de tomaten en burrata met het basilicum en schep het door elkaar heen. • Giet de pasta af en schep erdoor. • Garneer met basilicumblaadjes en geniet! * Burrata, mozzarella gevuld met extra room, een kaasje uit Puglia (Italië). Eet smakelijk! Wietske Lycklema á Nijeholt.

Meer

Lees meer over

Agenda

Workshop windlicht macrameen
8 mei 2025
Workshop windlicht macrameen
13 mei 2025
Kerkdienst
18 mei 2025
Bestuursvergadering Plaatselijk Belang
21 mei 2025
Opruimen zwerfafval Skoalle It Aventoer
27 mei 2025
Avond4daagse
16 juni 2025