logo-eventoer
Laatst bijgewerkt op 31 oktober 2023

Bijdrage van het team voor de maand september 2023.

Beste inwoners van Langezwaag, Luxwoude en Jonkersland,

“Us skoallen binne wer begûn” prijkt er groots op het hek van de fietsenstalling van de school. Een groot spandoek zodat iedereen het weet; we zijn begonnen! Een cadeautje van de gemeente Opsterland voor alle scholen waar we ontzettend blij mee zijn! Houdt u rekening met ons in het verkeer als u onderweg naar uw werk door het dorp rijdt, richting Luxwoude of Jonkersland?

We staan als school aan het begin van een nieuw schooljaar met mooie plannen en ideeën. De meeste prominente is natuurlijk de nieuw te bouwen school. Het rommelt in het dorp en op school wordt er steeds meer over gesproken; zou het dan eindelijk zo ver zijn dat er duidelijkheid gaat komen? We hopen er met elkaar op. Zowel het dorp, de school en Comprix zijn in gesprek met elkaar om op korte termijn hier meer duidelijkheid over te krijgen. Spannend! Als er nieuws is, hoort u dit van ons in de dorpskrant of via de website van de school.

Op school gaan wij het komende jaar ook niet stilzitten. Als team gaan we twee grote ontwikkelingen aan die te maken hebben met onze kernwaarden ‘avontuur’ en ‘talent’. In het kader van talent gaan we een meerdaagse scholing volgen. Hier leren we hoe we het talent van kinderen beter kunnen inzetten in het onderwijs. Daarmee wordt niet bedoeld in welke activiteiten kinderen uitblinken, maar gaat het over talenten die we allemaal hebben; wanneer we ergens van in een flow raken en de tijd vergeten. Door bepaalde gesprekstechnieken kun je vervolgens kinderen veerkrachtiger en weerbaarder maken.

Ook gaan we, vooral in de tweede helft van het schooljaar, verder met het avontuurlijk lesgeven. Want wat is dit precies? Dit gaan we met het team onderzoeken door te kijken naar onze manier van lesgeven. Daarnaast gaan we in samenwerking met een onderwijsbureau ons eigen lesgeven onder de loep nemen. Hoe zorgen we voor een goede doorgaande lijn, geven we goede instructies en zorgen we voor goede differentiatie in de klassen.

Kortom, een druk jaar waar we vooral de kwaliteit van lesgeven willen verbeteren en de visie van de school beter gaan verankeren in het onderwijs. We gaan er met elkaar een mooi schooljaar van maken!

De bijdrage voor de dorpskranten komt dit keer van groep 7. Zij nemen u mee naar het jaar 2050… hoe zou de wereld er dan uitzien? Lees en geniet!

Met vriendelijke groet,

Het team van It Aventoer

 

Bijdrage van groep 7 (september 2023)

Als wij nu in het jaar 2050 leefden, dan…….

Kun je met je telefoon je verplaatsen door de app ZO MAAR WEG te activeren. Als je de app opent  krijg  je verschillende knoppen in verschillende kleuren. De kleur rood, blauw, geel en paars, elke knop staat voor wat anders. Met de rode knop ga je naar een winkel naar keuze, de blauwe knop is voor huizen of je werk, geel is voor leuke dagjes uit en paars is voor school en bibliotheken. Als je een van de knoppen hebt ingedrukt dan kun je zeggen naar welke winkel je wil of welk huis etcetera.

Van Maaike, Fenne en Fay!  ♥️

 

Als ik nu in het jaar 2050 leef, dan….

Waren er robots die alles, maar dan bedoel ik alles kunnen doen zoals: opruimen, vaatwasser in en uitruimen, huiswerk maken, eten, koken en zelfs timmeren.

Over 27 jaar ben ik 38!

Als ik 38 ben, kan ik dat ding mooi gebruiken!

(ik HAAT opruimen 🙂 )

Dus haal hem nu bij jou dichtstbijzijnde winkel, veel plezier!!

( voor maar 12999,99)

Sara

 

Als ik in het jaar 2050 leefde, dan…….

Zat ik in een auto, niet zomaar een auto, maar een vliegende auto. Ik was onderweg naar mijn huis. En mijn huis is hoog, zo hoog dat ik naar mijn huis zweef. Toen ging ik naar

mijn werk en weet je wat ik deed voor werk, astronaut. Ik ging weer met de auto en twee minuten later zat ik in een raket en toen stond ik op de maan.

Daar sluit ik dit verhaal af.

 

EINDE

Levi

 

Als ik nu in het jaar 2050 leefde, dan zou ik nu in een vliegende auto zitten. En dan zou ik door de ruimte vliegen met 1000 kilometer per uur.

En dan vlieg ik per ongeluk door Jupiter heen. Kapot is Jupiter. Op naar New York.

Oh poep de politie vliegt naar me toe met een JETPACK, hoe dan!!!!

Ok, ik ben gearresteerd en ik zit nu voor 3 lichtjaren in de cel.

 

EINDE

Jelte

 

Als ik nu in het jaar 2050 leefde, dan was ik rijk en als je rijk bent dan heb je heeel veeel gadgets: in je huis, op je huis, onder je huis etc. Éen gadget is een simpel apparaatje, het apparaatje plak je op je voortand dan gaat de deur open als je het zegt. Het nadeel is dat hij alleen Engels verstaat dus je moet Engels praten tegen dat apparaatje. Feitje: dat apparaatje heet John dus je moet eerst John zeggen. Voorbeeld: ‘John doors open’en ‘John doors closed’. Maar ik moet weer door naar een miljardendeal doei!

Groetjes Jurre, 37 jaar.

 

Als ik in mijn fantasie in het jaar 2043 leefde dan waren er magische beschermers. Die ons land dan beschermden tegen de kijus grote monsters. En ́ als de beschermers te oud waren gaven ze andere kampioenen hun kracht. Ik (Arvyd) zat bij de kampioenen die moeten vechten om gekozen te worden om een kracht te kunnen krijgen. De top 6 krijgen een kracht.

Ik zat bij die 6 en eerst kregen de anderen en toen ik

de opper magiërs kracht. Ik kreeg een paarse gloed en toen….

DE KIJUS vielen aan! GO´ beschermers redt het land! We renden naar

de  kijus en gebruikten onze krachten! Het lukte ons en daarna was het feest in de opperzaal.

EINDE

Arvyd

 

Als ik nu in het jaar 2050 leefde, dan…

Was er nu een POP-IT vliegtuig!

En die kan 900 km per uur, dus als je naar je werk moet

dan ben je er razendsnel! Zo ziet het vliegtuig eruit,

maar er is nog meer…

Er zitten knopjes in en dat zijn… POP-IT knopjes!

Je kan het vliegtuig over een week zien.

Dus kom kijken, maar er is ook een stormbaan, dus je weet nu wat je moet doen over een week. En voor de durfals… Er is een tijdreismachine,

maar wees gewaarschuwd.

Fimke.

 

 

Als ik nu in het jaar 2050 leefde, dan zou ik nu in een vliegende auto

zitten en naar de ruimte vliegen. En naar Mars gaan en kijken of daar aliens zijn.

Ik moet nog ongeveer 1 minuut vliegen. Ik ben er.

Hee, ik zie daar iets lopen een groen wezen, ik ga daar even kijken.

Ik zie een hele grote ufo!

O nee, ze zien me.

Ik ga maar gewoon hallo roepen ‘HALLO!!!’

Er gaan een paar de ufo in maar hij stijgt niet op.

Ze willen me iets vertellen maar ik kan ze niet verstaan, want ze zeggen alleen maar bliep bloep blap.

Ik ga er maar gewoon naar toe.

Ze pakken me op en brengen me naar de ufo en laten zien dat er iets

kapot is. Ik ga kijken, ik ben trouwens auto en fiets reparateur en ik ben 37 jaar oud. Maar ik wil ze graag helpen dus ik ging bij een huis naar binnen, want ik dacht dat het een garage was.

Maar ik zag een hele grote stoel, ik keek om me heen en zag een hele grote alien met een kroon.

Hij kon wel normaal praten en zei: ‘wat doe jij hier?’, en ik zei: ‘ik ga de aliens helpen met de ufo, want die is kapot en ik zocht gereedschap want ik dacht dat dit een garage was’. Ik zocht gereedschap om de ufo weer te maken en hij gaf me het gereedschap en ik had hem gemaakt en ik vloog weer terug naar huis. Ik kijk naar boven en zie de ufo met de aliens. Ze zwaaien en ik zwaai terug.

Einde.

Joey

 

 

Als wij nu in het jaar 2050 leefde, dan…

 

‘Hoi! Wij zijn Samantha en Thirvi en we zijn 38 jaar.

Het is precies 23:45 op nieuwjaarsdag nu en het wordt bijna 2051! Woohoo!’

‘Oh! Het is al 5 voor 12! Kom bestie! Naar buiten!’ *buiten aangekomen* ‘10, 9, 8, 7, 6, bijna tijd! 5…4…3…2…1…………

HAPPY NEW YEAR!!!’  *wat later*

‘Kom naar bed, het is al half 1 ‘s nachts!’

 

15 januari 2051

 

‘Samantha! Wakker worden! De nieuwe tijdmachines komen in de winkel vanmiddag!’ ‘Oja kom op in de zwevende trein!’ Ja ja, maar we moeten ons eerst klaarmaken! We kunnen toch niet in ons pyjama in de trein?!’ ‘Okee :/!’ *na het klaarmaken* ‘Kom! Op naar het station!’

 

*Bij het station* ‘Girl! kom! Snel in de trein, hij vertrekt over 2 minuten!’

*aangekomen bij de winkel* ‘Die is mooi! *raakt hem aan* ‘Wat gebeurt er!!??

 

1 januari 2023

‘Huh? Waar zijn we?? Volgens mij zijn we terug in de tijd gegaan!

In welk jaar zijn we??’ Wacht, laten we het aan die mevrouw vragen!

‘Mevrouw? Weet u in welk jaartal we zijn?’

‘Ja hoor kleine meisjes! We zijn in het jaar….  *Wordt vervolgt…

Thirvi en Samantha

 

Als ik nu in het jaar 2050 leefde, dan ….

Ik ben ik 37 jaar oud en ik ben een goeie turnster en goeie kaatster.

En ik werk ik bij tuin in Zwaagwesteinde en ik woon in Witmarsum.

Daar turn ik en daar kaats ik nu want dat is mijn hobby.

En nu woon ik dicht bij mijn pake en beppe en ik woon ik dicht bij mijn tante en omke . Die hebben twee kinderen Teatske en Sytse.

Elske ♥️

 

Als wij nu in het jaar 2050 leefden, dan zaten wij nu in de Moderne CB Vliegto richting Ibiza, dan komen we aan op het Vliegto-Vliegveld en gaan we richting het Super Luxe Hotel in Eivissa.( De hoofdstad van Ibiza.) Na het uitpakken gaan we samen naar de markt. De markt ligt in de straat Pere Francés. Daar kopen we dan de nieuwste SUV ter wereld! Na de markt rijden we met onze paarden Estrella en Luna naar het strand. ( Estrella betekent in het Nederlands Ster en Luna betekent Maan in NL.) Op het strand vinden we een bijzondere schelp genaamd: Caracola. Die we op de voorkant plakken van ons avonturenboek.

 

Dat was weer ons avontuur!

Groetjes Sinne en Ydwer

 

 

Als wij in het jaar 2065 leefden dan zou ik in een houten huis leven en telkens als er een stuk van een huis bij gebouwd werd, dan werd er direct weer een boompje voor terug in de grond gezet. In 2065 rijden we allemaal op waterstof. En dan zouden wij geen kleren meer kopen maar 2e hands ruilen bij een ruilwinkel of bij je vrienden. En we eten wormen en sprinkhanen en nog veeeeeeel meer insecten. En je hoeft niet meer naar school, want via je chip in je hoofd hoef je het alleen maar te downloaden. En je telefoon hoef je niet meer op te laden, dat gaat via een zonnepaneel in je telefoon. En als je naar een pretpark of zwembad wil gaan dan komt je zelfrijdende auto je ophalen en die brengt je naar een pretpark of zwembad. En ondertussen mail je of je bij hen komt eten want over een half uur zijn ze van Parijs naar Friesland Centraal. En je moet een vaccinatie voor een nieuwe griep genaamd laminaat. En die koop hem online bij de toekomsthijn en het wordt binnen 3 sec. bezorgd via een droom en dan brengt hem aan alsof je een pleister op je doet, het enige is dat het wel een beetje kan kriebelen.

zo kijken Wymer en Roy naar 2065.

 

 

Als wij in het jaar 2050 leefden dan waren wij nog steeds beste bestiesss!!

Wij nemen jullie mee in het leven in 2050. En wij heten Femke en Sybelle. Femke is 38 en houdt van turnen, dwarsfluit, zingen,d ansen en acteren. Ik ben Sybelle en houd van voetbal, basketbal, zingen, acteren en freerunnen. Laten wij beginnen! We gingen naar de stad en waren op weg met de airfietser. Even later waren we aangekomen in de stad en gingen we shoppen, maar om in het centrum te komen moesten wij door een portaal springen. Dat is best normaal voor ons maar toen!! We sprongen door de portaal en wij waren ineens kleiner en jonger. Femke werd 11 en ik werd 10. We waren in 2023. Femke en ik waren in paniek dus sprongen gauw weer terug de portaal in. Alleen wij waren nu in het jaar 2080. Wij kwamen er achter dat wij best dom zijn, want wij kunnen gewoon weer terug met de airfietser.

Sybelle en Femke

 

 

Als we nu in het jaar 2050 leefden, dan denken wij dat de wereld niet heel erg anders eruit zal zien, maar toen zagen we het!

We zijn opeens allebei volwassen. We weten niet hoe, maar we springen van 2023 naar 2050.

Ingmar: ´Wow, waar zijn we? Ik zie vliegende auto´s, en ik zie Jan niet. Wacht effe, waar is ie nou weer?´

Jan: ´Hoi!´

Ingmar: ‘Hé, wie zei dat?!’

Jan: ´Ik!´

Ingmar: ´Wie is ik?´

Jan: ´Ik!´

Ingmar:  ´Ja, maar waar ben je?´

Jan: ´Kik maar boven je.´ (Jan zij per ongeluk ´kik´)

Ingmar:  ´Oké wat jij wil´. (Ingmar schopt boven zich)

Jan: ´AU! wat doet dat doet pijn en mijn jetpack is stuk!´

Ingmar: ´tja, dat vroeg jij.´

Jan:  ´Ik wil naar huis!´ (Jan huilt)

Jan en Ingmar

 

Als wij nu in het jaar 2051 leefden dan zijn Ahmad en Thijmen een hele goede keeper en voetballer, hetzelfde als CR7 en Courtois en wij gaan bij Real Madrid spelen omdat ze een heel goed team zijn, met alle goede spelers. Ahmad en Thijmen zitten daarom dus op voetbal, omdat wij onze droom willen volgen net zoals andere voetballers. The end!

Ahmad en Thijmen

 

Nieuws

Lees meer over

Agenda

Repetitie kerstkoor
30 november 2023
Kaartavond
2 december 2023
Kerstfair 2023
9 december 2023
Kerkdienst
10 december 2023
Ledenvergadering IJsbaan
11 december 2023
Lyts Krystconcert
12 december 2023