Nut en genoegen

Fryske Toneel Vereniging Nut en Genoegen Langezwaag: Een Eeuw van Theatrale Erfenis

Sinds haar oprichting in 1866 heeft de Fryske Toneel Vereniging Nut en Genoegen in Langezwaag een rijke geschiedenis van culturele bloei doorgemaakt. Al meer dan een eeuw lang heeft deze vereniging haar dorpsgenoten vermaakt en geïnspireerd met jaarlijkse toneelvoorstellingen die de harten van het lokale publiek hebben veroverd.

Elk jaar organiseert de vereniging een unieke uitvoering in het pittoreske dorp Langezwaag. Wat deze toneelvereniging zo bijzonder maakt, is hun toewijding aan het Friese erfgoed. De leescommissie, bestaande uit toegewijde leden, doorbladert talloze toneelstukken en doet aanbevelingen voor de jaarlijkse voorstelling. Na zorgvuldige overweging selecteert de regisseur samen met de regie-assistent het uiteindelijke stuk.

Deze zorgvuldige keuze en toewijding aan kwaliteit hebben de Fryske Toneel Vereniging Nut en Genoegen Langezwaag een gewaardeerde plek in de lokale gemeenschap bezorgd. De jaarlijkse voorstellingen zijn niet alleen een bron van vermaak, maar ook een viering van de rijke Friese cultuur en tradities. Door de jaren heen hebben de getalenteerde acteurs en medewerkers van de vereniging verschillende aspecten van het menselijk leven en de Friese geschiedenis op het podium tot leven gebracht.

Het bestuur van de toneelvereniging wordt geleid door een toegewijd team van leden: Hans Dekker als voorzitter, Maria Sierdsma als secretaris, Jan Henk van der Werf als penningmeester, Jan de Vries en Andries van der Molen. Als je vragen hebt over de vereniging, aarzel dan niet om contact op te nemen. Je kunt een e-mail sturen naar hans@nutengenoegen.frl. We staan klaar om je te helpen en eventuele vragen te beantwoorden.

Daarnaast biedt de Fryske Toneel Vereniging Nut en Genoegen Langezwaag een bijzondere mogelijkheid om donateur te worden. Door donateur te worden, steun je niet alleen onze passie voor theater en het behoud van Friese culturele tradities, maar geniet je ook van voordelen zoals kortingen op voorstellingen. Het donateurschap versterkt onze gemeenschap en draagt bij aan de continuïteit van onze voorstellingen.

Om donateur te worden, kun je eenvoudig een e-mail sturen naar maria@nutengenoegen.frl. Na je aanmelding ontvang je een formulier per e-mail. Vul dit formulier in en zodra het is verwerkt, ben je officieel donateur. Als dank voor je steun krijg je niet alleen korting op onze voorstellingen, maar we zorgen er ook voor dat het jaarlijkse donateursgeld automatisch wordt afgeschreven. Dit maakt het makkelijk en gemakkelijk voor jou om ons te steunen en tegelijkertijd te genieten van de prachtige voorstellingen van de Fryske Toneel Vereniging Nut en Genoegen Langezwaag.

Nieuws

Lees meer over

Agenda

Bestuursvergadering Plaatselijk Belang
5 juni 2024
Repetitie gelegenheidskoor
6 juni 2024
Langsweachster Musykjûn
8 juni 2024
Avondvierdaagse
18 juni 2024
Avondvierdaagse
19 juni 2024
Avondvierdaagse
20 juni 2024
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw