10 december 2023

Successen VV Langezwaag ook in herfstweer

VV Langezwaag is regelmatig in het nieuws geweest doordat de velden steeds te nat zijn om te kunnen spelen. Natuurlijk is dit frustrerend, want iedereen wil gewoon voetballen natuurlijk, maar er gebeurt ook veel positiefs binnen de club. Een kleine rondgang langs de lijn:

De JO15 speelde de tweede helft van de najaarscompetitie nog maar 3 keer. In de vorige helft moest het team erg wennen aan het grote veld, maar de ploeg van Tjerk Veenstra groeit zichtbaar. Afgelopen weekend reisden ze naar de velden van Joure om er zeker van te zijn dat er gespeeld kon worden. De wedstrijd tegen DWP, die ongeslagen koploper is van de poule, werd weliswaar verloren met 2-3, maar deze kleine marge zegt genoeg! Ook het weekend ervoor won de JO15 met 3-5 tegen SJO WTTC die tweede staat in de poule.

De JO13 speelde dit weekend thuis tegen VV Heerenveen. Ze wonnen met een overtuigende 8-0 en staan strak bovenaan in de poule.
Het team, dat getraind wordt door Klaas Oeds Huisman en Bertus Wagenaar, staat voor het eerst op groot veld. Het eerste deel van de najaarscompetitie speelden ze op klein veld door een te klein aantal spelers onder 13 jaar. Vanuit de 1e klasse belandden ze daardoor in de 5e klasse. Het team miste hierdoor echt uitdaging en daardoor werd er besloten om in het 2e deel van het najaar toch richting groot veld te gaan. We zijn benieuwd hoe hoog de lat moet liggen om wat weerstand te voelen en zijn trots op dit voetballend talent van Langsweagster bodem!

Ook de jongsten van voetballend Langezwaag zijn actief! De Jo7 is een klein team van maar zeven spelers. In het begin zag je nog wel een duidelijk verschil tussen de nieuwelingen en degenen die al op voetbal zaten en ook het samenspel was er in het begin nog niet helemaal. Maar ze worden getraind door een gouden duo: Ankie Sietzema en Kima Hosseini Moraveji. Zij voetballen zelf in de JO17 en hebben het trainersbloed door hun aderen lopen.
De trainers: “Zo ver wij weten vinden de kinderen het heel erg leuk om te voetballen en ook de ouders zijn positief!  We zien dat de trainingen, maar ook de wedstrijden, steeds beter gaan. Ook individueel zien we progressie. Alle zeven jongens kunnen heel erg goed voetballen en ze zouden zomaar de nieuwe Messi’s of Ronaldo’s kunnen worden. Wij, maar ook het team zelf, zouden het erg leuk vinden om nog meer nieuwe profs in het team te krijgen, dit mag natuurlijk ook een nieuwe Lieke Martens zijn!”

Van de JO10 lezen we regelmatig wedstrijdverslagen. Het team was kampioen geworden in de eerste helft van de najaarscompetitie en voetbalt nu in de 2e klasse.
Ook dit weekend was het weer raak. Maar ja, als je trainer belooft dat je allemaal een snoepzakje krijgt als er binnen een minuut gescoord wordt, laat je je dat natuurlijk geen twee keer zeggen. Het eerste schot op de goal was dan ook meteen raak en de bal lag al na 15 sec in het net. Na een minuut was het zelfs al 2-0 voor Langezwaag JO10. De jongens en meiden van Boornburgum boden dapper weerstand en hun keeper werkte keihard, maar ze konden niet tegen Langezwaag op. Met de rust stond het al 13-1. De eindstand werd uiteindelijk maar liefst 27-3💪🏻⚽

Meer

Lees meer over

Adres:

Paradys 8
8404 BV
Langezwaag

Telefoon

Agenda

Algemene ledenvergadering SV Langezwaag
18 december 2023    Bent u slecht ter been?

    Hoeveel trays violen wilt u bestellen?


    Hoeveel zakken potgrond wilt u bestellen?