1 september 2023

Seizoen jeugdteams VV Langezwaag van start

Het seizoen gaat weer beginnen! De jeugd van VV Langezwaag start dit jaar in 8 teams. Het is het jeugdbestuur ook dit jaar weer gelukt elk team te voorzien van minimaal 1 trainer en een leider.

Waar teams vaak getraind worden door enthousiaste ouders, zien we in Langezwaag het aantal trainers uit de senioren- en juniorenteams stijgen. Dennis Hakse gaat de JO17 trainen, Tjerk Veenstra neemt de JO15 onder zijn hoede, Jonathan Hofma de JO11, Sten Claus de JO10 en Ankie Sietzema traint samen met Kima Hosseini Moraveji de JO7. Langezwaag mag trots zijn op dit enthousiasme!

De JO17 is door de doorstroom naar de senioren qua samenstelling flink veranderd. Het team start in de 4e klasse, maar de doelstelling is om in de 2e fase een klasse te stijgen.

De JO15 start dit jaar voor het eerst op groot veld. Omdat het vorige jaar een klein team was en sommige spelers nog maar net begonnen met voetbal, speelden ze op klein veld. Dit jaar starten ze in de 4e klasse en zullen het opnemen tegen teams die hier minimaal een jaar ervaring mee hebben. Tjerk neemt het stokje over van Henk Sietzema en zal het team hier op trainen.

De nieuwe JO13 stond al te trappelen om het grote veld te betreden, maar door te weinig spelers moest er toch op het laatste moment uitgeweken worden naar de competitie op klein veld. De 5e klasse lijkt wat te laag ingestoken, maar trainers Klaas Oeds Huisman en Bertus Wagenaar zullen hier de motivatie bij het team vast weten hoog te houden tot de 2e fase.

De JO11, JO10, JO9 en JO8 zullen in de 3e klasse starten. De JO7 speelt elk weekend een klein toernooitje. Ze starten nu met 6 spelers. In dit team sluiten in de de loop van het jaar nieuwe jonge voetballers aan. We zijn benieuwd naar de nieuwe Abe Lenstra’s die de velden van VV Langezwaag betreden.

Meer

Lees meer over

Adres:

Paradys 8
8404 BV
Langezwaag

Telefoon

Agenda

Algemene ledenvergadering SV Langezwaag
18 december 2023
Test Sport
12 oktober 2023