24 oktober 2023

Langezwaag verliest eerste duel na 32 jaar van beter Stânnietzofries

Hjoed moest ‘t barre, de eerste wedstrijd in de 4e klasse na jarenlang kelderklasse voetbal. De eerste tegenstander van de campagne is het uit Appelscha komende Stânfries. Trainer Michiel Hornstra was vorige week bij de tegenstander wezen kijken en zag mogelijkheden. Langezwaag moet het vandaag doen zonder Jesse Stoter (werk) en routinier Klaas Hoen (vakantie). Langezwaag begint vandaag met Wybe de Jong op doel, de achterhoede van links naar rechts, Arno Looper, Anne Achttien, Dennis Hakze en Wieger Otten, het middenveld met Wybren Veenstra (eerste basisplaats in de competitie), Douwe Boersma en Theo de Jong, de voorhoede de gebroeders Wout en Thijs Nuwolt met daarbij Bjorn Claus. Langezwaag wil vandaag de eerste driepunter rijker zijn. Klokslag 2 uur betreden beide elftallen het strijdtoneel onder een lekker temperatuurtje.

Het is wat aftasten voor de Langsweagsters wat betreft de onbekende tegenstander. De gasten uit Stânfries spelen de bal rond maar worden het eerste kwartier nimmer echt dreigend. Langezwaag is bij de eerste de beste kans wel messcherp. Een corner wordt weggewerkt door Stânfries maar wordt opgepikt door Langsweagen. Die weten Bjorn Claus te vinden die langs zijn directe tegenstander versneld en de bal strak voorzet, Theo de Jong staat goed opgesteld bij de eerste paal en weet met een voetbeweging de bal in de verre hoek te laten verdwijnen 1-0. Het wedstrijdbeeld blijft vrijwel gelijk, Stânfries probeert het gaatje te vinden maar dit lukt eigenlijk niet door het harde werken van de achterhoede en co. Toch als het dan lijkt dat Stânfries een beetje gefrustreerd wordt, geeft Langezwaag wat kruimels weg. Douwe Boersma krijgt de bal op de midden en collega middenvelder Theo de Jong ziet ruimte en kan doorgestuurd worden naar de keeper, maar dit gebeurt spijtig voor Langezwaag niet want Douwe Boersma verliest de bal. Hierdoor is plots de organisatie niet op orde en komt Wieger Otten een teenlengte tekort om een steekbal te blocken. De aanvaller dribbelt de bal op naar keeper Wybe de Jong en weet met een puntertje hem te verschalken 1-1. Het geeft Stânfries enigszins vleugels want de ploeg begint dreigender te worden. Na 10 minuten zoeken weet Stânfries het net wederom te vinden wanneer vanuit het middenveld een aanvaller met de rug naar de goal wordt aangespeeld, die gebruikt sluw Jort de Boer (die al vroeg moest invallen voor Arno Looper) als draaischijf en haalt uit, Wybe de Jong toucheert de bal wel en via de paal komt de bal terug in het veld. Daar is een speler van Stânfries het meest op afgejaagd en zo wordt het 1-2. Net voor het sluiten van de markt nog een grote kans voor Stânfries maar Wybe de Jong houd z’n ploeg met een goede redding op de been.

Dan is het zaak voor Langezwaag om lang in de wedstrijd te blijven want ondanks dat het weinig weg gaf, creëerde het zelf ook niet al teveel. Het gaat helaas al snel op de midden weer mis en een bal die weg te werken lijkt voor de verdediging of keeper Wybe de Jong valt exact overal tussenin, een doorlopende man tikt de bal tussen de linies beheerst over keeper Wybe de Jong voor 1-3. Dan mag Langezwaag de handen dicht knijpen dat de score tot het uur niet oploopt want Stânfries raakt onder andere de paal. Daarna loopt Stânfries toch wat achteruit en zo komt in minuut 70 Langezwaag bijna aan de aansluitingstreffer. Een voorzet vanuit een vrije trap land plots goed voor Bjorn Claus die met een volley de verre hoek zoekt maar de keeper red knap om de aansluitingstreffer te voorkomen. Toch komt Langezwaag aan de aansluitingstreffer. Langezwaag krijgt wat meer macht en invaller Ryan de Rooi van Gosliga weet in minuut 79 met een prachtige steekbal Wout Nuwolt weg te steken en die rond koeltjes de bal af in de verre hoek. Een goede grensrechter pakt punten want de grens vlagt het doelpunt af voor buitenspel. Het was niet het geval maar het moet gezegd worden de scheids honoreerde ook het buitenspel van onze grens dus valt er wat van te zeggen. Langezwaag probeert het nog wel maar je ziet her en der de slimmigheid bij de tegenstander die als Bjorn Claus eindelijk een x vrij draait dat hij een speler aan zijn heupen heeft hangen. De vrije trap leidt tot geen gevaar. Langezwaag loopt tegen een terechte nederlaag aan en mag volgende week voor revanche naar Havelte.

Wij zien u graag daar op sportpark Meerkamp te Havelte!

Meer

Lees meer over

Adres:

Paradys 8
8404 BV
Langezwaag

Telefoon

Agenda

Algemene ledenvergadering SV Langezwaag
18 december 2023    Bent u slecht ter been?

    Hoeveel trays violen wilt u bestellen?


    Hoeveel zakken potgrond wilt u bestellen?