29 oktober 2023

Langezwaag trapt in de val die Dennis Westerhof heet

Langezwaag trapt in de val die Dennis Westerhof heet

Twee weken geleden hield Langezwaag al een minuut stilte bij Makkinga vanwege een overleden bestuurslid en een voetballer van Fochteloo. Langezwaag mocht vandaag tegen de mannen uit Fochteloo aantreden die na het verlies hun eerste wedstrijd mochten spelen. Een bedrukkende sfeer als beide elftallen het veld gaan betreden in Fochteloo, op de middenstip een plakkaat met daarop het nummer en naam van de overleden speler van Fochteloo, erg mooi en erg triest tegelijkertijd. Beide ploegen honoreren de minuut stilte en beginnen daarna aan de wedstrijd. Zoals ook beschreven in het verslag van de wedstrijd in Makkinga, namens iedereen met een blauw wit Langsweagster hart wensen wij alle betrokken enorm veel sterkte.

Over naar de wedstrijd want zo’n wedstrijd gaat de tegenstander vaak door alles heen om vandaag de punten te pakken. Langezwaag was gewaarschuwd en begint met veelal dezelfde elf als tegen Makkinga, enige wissels in de basiself zijn dat de afwezige Jesse Stoter wordt vervangen door Sten Claus waardoor Arno Looper in het centrum speelt, op het middenveld mag Douwe Boersma het weer van het begin laten zien. Het eerste kwartier van de wedstrijd is de bal veelal van zestien tot zestien, waar Langezwaag iets meer balbezit heeft dan de gastheren. Langezwaag weet de ruimte te vinden in de hoeken van het veld maar Wout Nuwolt ontbeert het geluk om langs zijn man te snellen. Na dik 20min is het Langezwaag eigenlijk de bovenliggende partij maar wat al vaker is gebeurt dit seizoen gebeurt dunnetjes weer, van achteruit wil back Arno Looper de bal over de buitenspeler leggen naar Sten Claus maar zijn pass is niet zuiver. De buitenspeler kan onderscheppen en speelt de bal snel richting spits Dennis Westerhof (die voor het eerst dit seizoen er weer bij was) die zijn rechterpoot weet vrij te draaien en door de benen van Klaas Hoen in de tegendraadse hoek schiet 1-0. Langezwaag laat zich na de tegentreffer niet van de wijs brengen en blijft de betere ploeg. In minuut 26 een verre inworp van Theo de Jong de zestien die gevaarlijk tussen de 5 en 11 meter ploft en daar staat die man met z’n octopus poten, Ryan de Rooi van Gosliga zet zijn uitscheefbeen tegen de bal maar de bal rolt net niet onder de keeper door en zo geen goal. Enkele minuten later is het na een goede opbouw van achteruit dat Douwe Boersma de ruimte ziet liggen bij Jelle Niemeijer die plots redelijk vrij baan heeft naar de goal. Zijn schot is hard over de grond en de keeper moet zijn been strekken maar met z’n dikke teen raakt hij de bal net voldoende om de bal tot corner te verwerken. Langezwaag rukt de eerste helft nog meerdere malen gevaarlijk op maar de eindpass vindt steeds net niet z’n eindstation en zo wordt er toch met een enigszins vertekende 1-0 gerust.

Het tweede bedrijf begint Langezwaag ook weer goed, een soepel lopende aanval aan de rechterkant komt via Sten Claus en Douwe Boersma bij Bjorn Claus, die kan langs zijn man versnellen en legt de bal met rechts voor op Ryan de Rooi van Gosliga die de bal in de korte hoek puntert van dichtbij maar weer ligt daar de keeper die de bal keert. Fochteloo komt aan het begin van de tweede helft nauwelijks van eigen helft en zo is het eigenlijk wachten tot Langezwaag de gelijkmaker aantekent. Misschien dan in minuut 56 wanneer Jelle Niemeijer probeert te profiteren van onoplettendheid van de mannen van Fochteloo tijdens een corner. Bjorn Claus speelt de bal snel richting Jelle Niemeijer in de zestien en die heeft tijd om aan te nemen en te schieten. De bal is hard en met de hoeveelheid spelers waar de bal langs gaat er lastig in te schatten voor een keeper maar ook deze pareert hij. Dan na een uur komen er wat blessurebehandelingen en akkefietjes waardoor eigenlijk de wedstrijd enorm vertraagd wordt en het momentum van Langezwaag wegebt. In minuut 70 mag het van geluk spreken dat een speler van Fochteloo de bal niet bij de tweede paal kan binnenwerken na een strakke voorzet door de lucht maar de inzet vliegt op leeg doel over. Langezwaag probeert in de slotfase de lange bal te hanteren en zo op te rukken maar eigenlijk heeft dit weinig succes gehad, de ballen komen bijna even snel terug en speelt Fochteloo in de kaart. In minuut 83 valt dan ook het doek wat enigszins zo’n dag typeert. Een lange bal achteruit van Fochteloo komt in niemandsland waar een speler van Fochteloo en Arno Looper beide de bal raken maar de bal ploft lekker in de loop van de speler van Fochteloo die de bal lekker aansnijd naar spits Westerhof en die wacht op de beweging van keeper Wybe de Jong en zo is het 2-0. Dan probeert trainer Michiel Hornstra nog wel wat maar Langezwaag ziet de bui al hangen en verliest wederom ondanks dat het tegen het niveau van de tegenstanders aan hikt….

De complimenten moeten snel overgaan naar punten voor de Langsweagsters, anders gaat het er steeds troostelozer uitzien onderaan de ladder bij de Blauw Witten. Volgende week op het eigen sportpark dan maar tegen de koploper, er zijn gekkere dingen gebeurt in het voetbal. Koploper Smilde komt naar ’t Paradyske en is nog foutloos. Kan David zondag Goliath kloppen, dat is de vraag. We zien u graag allen op het sportpark zondag want wij kunnen de steun in deze tijd dubbel en dwars gebruiken!

Meer

Lees meer over

Adres:

Paradys 8
8404 BV
Langezwaag

Telefoon

Agenda

Algemene ledenvergadering SV Langezwaag
18 december 2023    Bent u slecht ter been?

    Hoeveel trays violen wilt u bestellen?


    Hoeveel zakken potgrond wilt u bestellen?