24 oktober 2023

Langezwaag een stevig maatje te klein voor Havelte

Langezwaag mocht vandaag aantreden tegen Havelte. De geruchten gingen dat Havelte dit jaar was aangesterkt door wat spelers van Olde Veste en dat er werd gesproken over een kampioenschap. Het is natuurlijk eerst zien dan geloven maar bij het betreden van het sportveld is Langezwaag gewaarschuwd. Havelte heeft wat krachten gewonnen bij de buurman in Steenwijk (Olde Veste). Langezwaag moet het vandaag doen zonder aanvoerder Arno Looper (blessure), Dennis Hakze (blessure, Ryan de Rooi van Gosliga (werk) en youngster Wybren Veenstra die tegen Stanfries een zeer goede pot speelde (blessure). Desalniettemin zijn er weer 17 man bij de selectie die het Havelte moeilijk moeten maken.

Het blijkt al snel dat Havelte verre van een slechte ploeg heeft wanneer het makkelijk over vele schijven combineert. Dit dwingt Wybe de Jong na 9 min tot een eerste serieuze redding wanneer een speler van Havelte het slot op de verdediging weet te kraken. Wybe de Jong verkleind zijn doel goed en keert de bal. Daarna komt Langezwaag weer goed weg wanneer het na een snelle voorzet een bal tegen de paal ziet vliegen. Toch laat Langezwaag het er niet mee zitten en probeert met de bal over de laatste linie om dreiging te stichten. Zo’n lange bal blijft na wat duels even liggen op het middenveld waar Bjorn Claus de bal weet op te pikken, hij dribbelt naar de zijlijn en zet daar de versnelling in langs zijn directe tegenstander, Wout Nuwolt snelt naar de tweede paal en ziet de bal zijn kant op komen, de handen gaan al omhoog maar Wout komt centimeters te kort om de bal van enkele meters binnen te tikken. Net als Langezwaag het idee krijgt dat mogelijk er in de omschakeling wat te halen valt komt het knullig op achterstand. Een voorzet wordt onderschept door laatste man Jesse Stoter, die kan niet direct ruimen in de zestien en dient met een sliding een duel aan te gaan, de bal blijft liggen waar een aanvaller weg probeert te draaien bij Wieger Otten die zijn best doet de verdediger de weg te beletten maar doet dit onreglementair en de bal gaat terecht op de stip. De aanvoerder weet Wybe de Jong te verschalken en zo wordt het 1-0. Dan is Langezwaag de weg kort even kwijt en wil het voetballen waar dat tegen het voetballend sterkere Havelte niet kan. Anne Achttien ziet zijn inspeelbal onderschept worden, de speler legt de bal snel richting het midden van het veld, waar de aanvoerder knap Wieger Otten omspeelt en opnieuw koeltjes afrond 2-0. Langezwaag heeft het zwaar en stelt er alleen nog een geblockt schot tegenover van Theo de Jong in de eerste helft. Na een goede aanval over rechts van Havelte en eigenlijk een slechte touché van de aanvoerder wordt het ook voor rust nog 3-0 en dan weet je dit wordt een lange middag.

Toch probeert Michiel Hornstra zijn troepen te enthousiasmeren richting de tweede helft, voetbal is een raar spelletje waar soms het momentum compleet kan omslaan. Plus wat heeft Langezwaag ook te verliezen.

Het tweede bedrijf begint zoals de eerste eindigde, Havelte dominant en Langezwaag probeert waar kan voorwaarts te treden. Langezwaag komt vroeg in de tweede helft goed weg wanneer Jort de Boer zijn tegenstander vasthoud maar de leidsman wuift het weg en wil niet aan een penalty. Toch heeft er mogelijk iets geborreld bij de scheidsrechter want in minuut 61 wijst de leidsman na een faire schouderduw wel naar de stip. Nu een andere nemer maar helaas hetzelfde resultaat namelijk de 4-0. Het verzet en de goeie afloop is dan eigenlijk vervlogen. De fittere mannen van Havelte lopen nog uit naar 5 en 6-0 waar Langezwaag de diepe bal wel zoekt maar weinig kan uitrichten tegen de ploeg uit Havelte die weinig zwaktes kende deze middag. Het was pover van de Langsweagsters die zich figurant op z’n tijd mochten noemen van het veldspel van Havelte.

6-0 was een terechte afspiegeling vandaag, Langezwaag mag de wonden likken en heeft aankomend weekend tijdens de Knypstermerke (buurdorp) vrij. Hier mogen de mannen die vorige week zaterdag 5:30 thuis kwamen uit de Flaijelfeesten even los gaan. Volgende week zondag 15 oktober een belangrijke wedstrijd, dan gaat Langezwaag op bezoek bij Makkinga. We zien u daar met het blauw witte convoy!

Meer

Lees meer over

Adres:

Paradys 8
8404 BV
Langezwaag

Telefoon

Agenda

Algemene ledenvergadering SV Langezwaag
18 december 2023    Bent u slecht ter been?

    Hoeveel trays violen wilt u bestellen?


    Hoeveel zakken potgrond wilt u bestellen?