Nut en genoegen

Fryse Toneel Vereniging Nut en Genoegen Langezwaag: Een Eeuw van Theatrale Erfenis

Sinds haar oprichting in 1866 heeft de Fryse Toneel Vereniging Nut en Genoegen in Langezwaag een rijke geschiedenis van culturele bloei doorgemaakt. Al meer dan een eeuw lang heeft deze vereniging haar dorpsgenoten vermaakt en geïnspireerd met jaarlijkse toneelvoorstellingen die de harten van het lokale publiek hebben veroverd.

Elk jaar organiseert de vereniging een unieke uitvoering in het pittoreske dorp Langezwaag. Wat deze toneelvereniging zo bijzonder maakt, is hun toewijding aan het Friese erfgoed. De leescommissie, bestaande uit toegewijde leden, doorbladert talloze toneelstukken en doet aanbevelingen voor de jaarlijkse voorstelling. Na zorgvuldige overweging selecteert de regisseur samen met de regie-assistent het uiteindelijke stuk.

Deze zorgvuldige keuze en toewijding aan kwaliteit hebben de Fryse Toneel Vereniging Nut en Genoegen Langezwaag een gewaardeerde plek in de lokale gemeenschap bezorgd. De jaarlijkse voorstellingen zijn niet alleen een bron van vermaak, maar ook een viering van de rijke Friese cultuur en tradities. Door de jaren heen hebben de getalenteerde acteurs en medewerkers van de vereniging verschillende aspecten van het menselijk leven en de Friese geschiedenis op het podium tot leven gebracht.

Het bestuur van de toneelvereniging wordt geleid door een toegewijd team van leden: Hans Dekker als voorzitter, Maria Siertssma als secretaris, Jan Henk van der Werf als penningmeester, Jan de Vries en Andries van der Molen. Als je vragen hebt over de vereniging, aarzel dan niet om contact op te nemen. Je kunt een e-mail sturen naar hans@nutengenoegen.frl. We staan klaar om je te helpen en eventuele vragen te beantwoorden.

Nieuws

Lees meer over

Agenda

Repetitie kerstkoor
30 november 2023
Kaartavond
2 december 2023
Kerstfair 2023
9 december 2023
Kerkdienst
10 december 2023
Ledenvergadering IJsbaan
11 december 2023
Lyts Krystconcert
12 december 2023