overig
26 maart 2024

Weggeefkast

WEGGEEFKAST LANGEZWAAG

Sinds begin mei vorig jaar staat er bij de huisartsenpraktijk een weggeefkast. Zoals u weet is deze kast  op initiatief van een aantal betrokken dorpsgenoten en met financiële steun van de Kerk, Plaatselijk Belang en het Dorpssteunpunt tot stand gekomen.

Het blijkt dat deze kast in een behoefte voorziet gezien de hoeveelheid artikelen die uit de kast gehaald wordt.

Het is heel fijn dat wij merken dat er toch regelmatig levensmiddelen en verzorgingsmiddelen in de kast worden gezet.

Ook hebben wij afgelopen jaar een aantal donaties van dorpsgenoten mogen ontvangen.

Hiervoor willen wij iedereen die, op welke manier dan ook, hieraan heeft bijgedragen heel hartelijk bedanken.

Elke week controleert 1 van de commissieleden de kast om te kijken of er geen producten over datum in staan en of er nog iets bij gevuld moet worden. Met uw donaties kunnen wij dat realiseren.

Inmiddels is de kast weer bijgevuld dankzij de bovengenoemde steun.

Ons budget is echter beperkt. Zoals in de huis-aan-huis verspreide flyer vorig jaar al is aangegeven, kan de weggeefkast echter niet zonder de steun van alle dorpsgenoten blijven bestaan. Zoals bovengenoemd merken wij dat er regelmatig goederen in de kast geplaatst worden waar wij uiteraard heel blij mee zijn. Echter de vraag is nog steeds groter als het aanbod.

Wij willen u dan ook vragen om, als u het kunt missen, af en toe wat extra boodschappen mee te nemen en dit in de kast te plaatsen. Op deze manier kunnen we met z’n allen degenen die het moeilijk hebben in deze tijd een steun in de rug geven. U kunt denken aan vlees in blik of vlees dat buiten de koeling houdbaar is, aardappelen, houdbare groente in potten, uien, broodbeleg, kaas, rijst, boter, olie en andere levensmiddelen. Als verzorgingsproducten luiers, maandverband, shampoo, toiletpapier en dergelijke. Maar ook schoonmaakmiddelen blijven zeer welkom.

Wij vragen u wel om op de houdbaarheidsdatum te letten en geen producten in de kast te leggen die over de datum zijn.

Deze kast is  echt bedoelt om vooral in de eerste levensbehoeften te voorzien daarom vragen wij u om geen andere spullen in de kast te leggen, zoals sieraden of kleding, speelgoed of dergelijke. Hoe lief ook bedoelt dit kunt u inleveren bij de kringloopwinkel.

Omdat ook kinderen in de kast kunnen willen wij u dringend verzoeken geen alcoholische dranken in de kast te zetten.

Mocht u liever een financiële bijdrage willen geven dan kan dat uiteraard ook. Dan kunnen wij als commissie de benodigde producten ook af en toe aanvullen.

U kunt u bijdrage overmaken op rekening NL76 RBRB 8835 5128 40 ten name van M.A.H. Brouwer-van Vilsteren. Wilt u dit liever anoniem doen dan kunt u een envelop met uw bijdrage met de tekst, “Weggeefkast” op de envelop in de brievenbus van het Dorpssteunpunt in de hal van het dorpshuis doen.

Wij willen u nogmaals, ook namens uw mede dorpsbewoners die het nodig hebben om gebruik van de kast te maken, hartelijk danken voor uw gaven om dit project tot een blijvend succes te maken.

Namens de Weggeefkastcommissie,

Astrid Brouwer.

Meer

Lees meer over

Agenda

Langsweagster Muzykjun
8 juni 2024
Algemene ledenvergadering De Laatste Eer
11 april 2024
Kerkdienst
14 april 2024
Darts Koppel Toernooi
20 april 2024