In de decembermaand wordt vooral rollade veel gegeten.
Ik heb hier een heerlijk recept voor het maken van een heerlijke romige champignonsaus voor bij de rollade.
Doe bak en braad boter in een braadpan en bak de rollade aan vier zijden aan.
Een scheut water bij schenken laten koken en op half zetten en een kwartier laten sudderen.
Dit doe je dus 4x achter elkaar; zo nodig iets water bijschenken.
Na een uur even kijken of de rollade gaar is, de tijd is ook afhankelijk van het gewicht van de rollade.
Wanneer de rollade gaar is haal je de rollade uit de pan.
De jus zonodig nog ietsje in laten dikken.
Hierbij doe je 3 pakjes houdbare slagroom.
Om de saus dikker te maken gebruik je wat alles binder.
Tenslotte doe je nog 3 potjes champignons zonder sap bij de saus.
Een heerlijke romige saus.
Eet smakelijk en ik wens jullie allemaal fijne feestdagen toe.
Griet Siderius
N.B. Ik geef de pollepel door aan Jan Visser.