Kippedij – hoeveelheid naar eigen keuze
Paar dikke Winterwortels
Bakje Kastanjechampignons
3 Paprika’s (rood geel groen naar eigen keuze)
2 Uien
1 Courgette
300 gr mini Krieltjes
Teen Knoflook
Snuf Tijm
1 theelepel Paprikapoeder
Blikje Tomatenpuree
Ca. 1 Groente-of /Kruidenbouillonblokje
Ca.1 a 2 eetlepels Bloem
Verse Peterselie
2 blaadjes Laurier
BEREIDING
Los het bouillonblokje op in ca. 300 ml liter kokend water.
Snipper de uien en knoflook. Fruit deze aan in een braadpan in een beetje olie of boter.
Snijd de wortel in plakjes of blokjes. Bak een paar minuutjes mee. Voeg daarna ook de champignons toe en de paprika in blokjes en bak kort mee.
Voeg de tijm en paprikapoeder toe en daarna ook de bloem. Schep goed door.
Roer de tomatenpuree er door. Giet een scheut rode wijn er bij (mocht je deze stoofschotel zonder alcohol willen maken dan kun je deze stap ook overslaan).
Doe tijdens het roeren de bouillon erbij. Roer goed door elkaar zodat de bloem is opgenomen en er soort saus ontstaat.
Bak de (bbq) krieltjes in een koekenpan zodat ze gaar zijn.
Je kunt ze ook zonder te bakken toevoegen dan moet je langer stoven .
Persoonlijk vind ik bakken het lekkerst
Doe de blaadjes laurier in de stoof en vervolgens ook de (bbq) krieltjes.
Laat de vegetarische stoofschotel met de deksel gedeeltelijk op de pan ca. half uur minuten zachtjes pruttelen tot de aardappeltjes gaar zijn.
Kippendij: marineren of kruiden – in stukjes snijden – braden – en toevoegen aan de schotel
Haal de blaadjes laurier uit de stoofschotel voor het serveren.
Lekker Ite!!!
Janny de Vries
Ik geef de pollepel graag door aan: Amarens Rorije