Aventoer
23 april 2024

Nieuws van It Aventoer april 2024

Beste inwoners van Langezwaag, Luxwoude en Jonkersland,

De afgelopen weken zijn we op school druk bezig geweest. Het was een komen en gaan van gastdocenten die ons ondersteunden in het ‘laden’ van onze kernwaarden talent en avontuur. In alle groepen zijn de leerkrachten uitgedaagd om de lessen avontuurlijk te geven. Leerkrachten denken hierbij na over de wijze waarop zij lessen voorbereiden, maar ook de wereld van buiten in de klassen halen. Dat kan groot en gericht op de wereld, maar juist ook van dichtbij huis, het dorp of zelfs de directe omgeving van de school. De uilen die een tijd geleden bij de wandeling naar de gym in de boom zaten, hebben in groep 5 geleid tot een informatieve les over uilen, uilenballen en zeefdrukkunst waarbij de kinderen de verwerking kozen die het best paste bij hun talenten.

Dit co-teachingstraject wordt ook gefilmd, dus deze zal binnenkort (einde schooljaar) op onze website te bekijken zijn! Ook is de feestelijke ouderavond in aantocht en dat betekent veel repeteren, oefenen en zingen in de school. Onder begeleiding van een professionele regisseuse werken we in alle groepen toe naar de uitvoering eind mei. Langzaam komt er vorm in en het wordt weer een groot spektakel!

Dan zou ik via deze weg ook een verzoek willen doen aan alle ouders die met de auto naar school komen en gaan. De laatste tijd ontvang ik vanuit het dorp opmerkingen over de snelheid waarmee ouders door het dorp rijden. Via deze weg wil ik u verzoeken om met gepaste snelheid kinderen van en naar school te brengen en halen. Enerzijds voor de rust in het dorp, maar ook vanwege de veiligheid van de kinderen die via allerlei wegen van en naar school gaan. Dank voor uw medewerking!

De bijdrage komt dit keer van groep 3. Zij blikken terug op de hoogtepunten van het afgelopen jaar, getekend en natuurlijk geschreven! Voor het eerst schrijven en dan ook nog in de krant komen. Goed gedaan jongens en meiden! Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,

Het team van It Aventoer

Bijdragen van groep 3

Meer

Lees meer over

Agenda

Dorpsmaaltijd
22 mei 2024
Pinksterviering
18 mei 2024
Repetitie gelegenheidskoor
23 mei 2024
Langsweachster Musykjûn
8 juni 2024
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw